Nieuwe website? Wat voor foto’s heb je nodig?

Gefeliciteerd! U gaat een nieuwe website opzetten. Of het nu voor de verkoop van een product is, om een dienst aan te prijzen of om uw eigen ervaringen te delen, foto’s zijn altijd een groot onderdeel van een website. Maar hoe kies je wat voor voor foto’s je wilt plaatsen op je website? Wanneer is een foto geschikt voor op een website en wat wil je met de foto’s laten zien?

Hieronder geven we je een aantal tips waarmee jij door middel van foto’s je nieuwe website naar een hoger niveau tilt!

Soorten foto’s voor op jouw website

Op een website kun je in principe alle soorten foto’s laten zien dit je wil laten zien. Abstracte foto’s voor op de achtergrond om sfeer neer te zetten, een mooie foto van jouzelf als je de gebruikers van jouw website met jou wil laten kennismaken, of scherpe productfoto’s wanneer je iets wil verkopen. Denk er goed over na wat het doel is dat jouw website gaat dienen en laat dit leidend zijn in het kiezen voor fotomateriaal.

Besteed tijd aan het vinden of maken van passende en originele foto’s

We kennen allemaal de zogenaamde stock foto’s, die je te pas en te onpas op websites ziet verschijnen. Soms zijn ze heel treffend en passen ze goed bij de rest van de content, maar vaker zijn ze nietszeggend en doen ze af aan het product waarbij ze gebruikt worden.

Voor jouw website wil je juist dat de foto’s bijdragen aan wat jij specifiek wil uitstralen. De foto’s op je website moeten meerwaarde hebben en zijn niet bedoeld als paginavulling. Bedenk dus van te voren wat je nodig hebt aan beeldmateriaal en ga hier specifiek naar op zoek. Voldoet dat wat je vindt niet aan jouw verwachtingen? Investeer dan in het laten maken van een aantal foto’s, die wel helemaal passen bij wat je voor ogen hebt. Ongetwijfeld kun je via je netwerk iemand vinden die professioneel of hobbymatig mooie portretfoto’s maakt of zich bijvoorbeeld heeft gespecialiseerd in productfotografie. Misschien vind je zelfs wel iemand die een foto studio beschikbaar kan stellen!

Kwaliteit boven kwantiteit

Om nog even in te haken op het vorige punt: ga altijd voor kwaliteit boven kwantiteit. Niets is zo jammer als een website openen om begroet te worden door een foto van een lage kwaliteit. Een mooie, strakke foto, die precies past bij de afmetingen die jij op je website wilt aanhouden, zorgt voor een professionele uitstraling en zet gelijk de toon van jouw website neer.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment